Datlové bochánky
55 min.
Ingredience
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůVoda pitná
- 5gramůDroždí
- 3gramySůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej sezamový
- 100gramůDatle
- 100gramůMandle
- 40mililitrůVíno jablečné
- 60gramůMed včelí
- 6gramůSkořice mletá
- 2gramyKardamom
- 60gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4gramyZázvor celý
- 2decilitryOlej kokosový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
78 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
9 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.
- 2Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.
- 3Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.