Datlové bochánky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
78 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
9 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.
  • 2
    Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.