Davoská bramborová polévka

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přelijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Slaninu také nakrájíme na kostičky a necháme zpražit na nadrobno nakrájené cibuli.
  • 2
    Dále do polévky přidáme rýži a dále osmažíme, aby slanina byla křupavá. Potom vše smícháme s bramborami a společně dovaříme do měkka. Uvařenou polévku osolíme, okořeníme např. majoránkou a nasekanou zelenou petrželkou.
  • 3
    Jiné alternativy: polévku lze doplnit nakrájenou uzeninou, zbytky pečeného masa nebo posypat strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.