Davoská bramborová polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůBrambory
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 75gramůSlanina vepřová
- 1šálekRýže loupaná
- 1špetkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přelijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Slaninu také nakrájíme na kostičky a necháme zpražit na nadrobno nakrájené cibuli.
- 2Dále do polévky přidáme rýži a dále osmažíme, aby slanina byla křupavá. Potom vše smícháme s bramborami a společně dovaříme do měkka. Uvařenou polévku osolíme, okořeníme např. majoránkou a nasekanou zelenou petrželkou.
- 3Jiné alternativy: polévku lze doplnit nakrájenou uzeninou, zbytky pečeného masa nebo posypat strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.