Dětský bramborový guláš

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme kvalitní mleté maso a restujeme. Stále podléváme.
  • 2
    Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit.
  • 3
    Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a krajíc chleba bez kůrky na zahuštění.
  • 4
    Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.