Dětský guláš
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůHovězí libové
- 2lžíceOlej olivový
- 2šálkyVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1krajícChléb konzumní
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme malé kostičky masa a restujeme. Stále podléváme.
- 2Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit.
- 3Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a tím guláš zahustíme.
- 4Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.