Dietní rýžová houbová polévka
45 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 500gramůHouby čerstvé
- 250gramůZelenina kořenová
- 800mililitrůVoda pitná
- 10gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 3kusyBobkový list
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 300mililitrůMléko rýžové
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaBazalka
- 30gramůMouka rýžová
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na přípravu této polévky budeme potřebovat kořenovou zeleninu, cibuli, stroužek česneku a pórek. Tuto zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Postupně přidáváme kmín, bazalku a bobkový list. Jakmile se polévka začne vařit, vhodíme do hrnce kostku zeleninového bujónu. Máme-li čerstvé houby, dáme je do hrnce spolu se zeleninou. Jestliže použijeme houby sušené, musíme si je předem namočit a do hrnce je přidáme i s vodou, ve které se namáčely. Polévku vaříme 25 minut.
- 2V troše vody si rozmícháme rýžovou mouku a pomalu, za stálého míchání, lijeme do polévky. Tím polévku zahustíme. Nakonec vmícháme rýžové mléko a krátce povaříme.
- 3Hotovou polévku zjemníme lžící oleje a na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.