Dietní rýžová houbová polévka

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu této polévky budeme potřebovat kořenovou zeleninu, cibuli, stroužek česneku a pórek. Tuto zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Postupně přidáváme kmín, bazalku a bobkový list. Jakmile se polévka začne vařit, vhodíme do hrnce kostku zeleninového bujónu. Máme-li čerstvé houby, dáme je do hrnce spolu se zeleninou. Jestliže použijeme houby sušené, musíme si je předem namočit a do hrnce je přidáme i s vodou, ve které se namáčely. Polévku vaříme 25 minut.
  • 2
    V troše vody si rozmícháme rýžovou mouku a pomalu, za stálého míchání, lijeme do polévky. Tím polévku zahustíme. Nakonec vmícháme rýžové mléko a krátce povaříme.
  • 3
    Hotovou polévku zjemníme lžící oleje a na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.