Dip s avokádem a jogurtem
21 min.
Ingredience
- 300gramůHrách
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceLimetková kůra
- 3lžičkyLimetková šťáva
- 1kusAvokádo
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůRajčata
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hrášek vložíme do horké vody, necháme povařit zhruba 1 minutu, následně hrášek přendáme do studené vody. Necháme důkladně oschnout.
- 2Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu.
- 3Avokádovou dužinu, polovinu hrášku, jogurt, prolisovaný česnek, limetkovou kůru a šťávu důkladně rozmačkáme.
- 4Cibuli nakrájíme najemno, rajčata oloupeme a dužinu tence nakrájíme, poté cibuli a rajčata promícháme do avokádové směsi.
- 5Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.