Dip s tuňákem
15 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKapary
- 185gramůTuňák v oleji
- 1kusVejce slepičí
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
73 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
110 mg
Cukr
356 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve prolisujeme česnek, poté necháme okapat kapary a tuňáka, kterého následně rozebereme na malé kousky.
- 2V mixéru rozmícháme žloutek, citrónovou šťávu a hořčici. Do směsi za stálého míchání přiléváme po troškách olej, aby měl dip jemnou konzistenci, poté přidáme tuňáka, rajský protlak a kapary.
- 3Nakonec vmícháme sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.