Dip z červených paprik pro alergiky
55 min.
Ingredience
- 3kusyPaprika červená
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 1kusChilli paprička
- 1krajícChléb bezlepkový
- 1,5lžíceMelasa
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.
- 2Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.