Dip z lilku

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté velké lilky, propícháme vidličkou a celé položíme asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Aby zčernaly po celé ploše, průběžně je otáčíme. Přendáme je do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchladnout; až je udržíme v ruce, oloupáme je, podle potřeby necháme dužinu okapat na cedníku.
  • 2
    Ve velké míse je rozmačkáme vidličkou, přimícháme řecký jogurt, olivový olej, lístky koriandru, utřený česnek a citronovou nebo limetovou šťávu. Dosolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Dip z lilku
Dipy máme rádi tak musím určitě vyzkoušet