Dip z lilku
70 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 2lžíceŘecký jogurt
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
38 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté velké lilky, propícháme vidličkou a celé položíme asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Aby zčernaly po celé ploše, průběžně je otáčíme. Přendáme je do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchladnout; až je udržíme v ruce, oloupáme je, podle potřeby necháme dužinu okapat na cedníku.
- 2Ve velké míse je rozmačkáme vidličkou, přimícháme řecký jogurt, olivový olej, lístky koriandru, utřený česnek a citronovou nebo limetovou šťávu. Dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Dip z lilku
Dipy máme rádi tak musím určitě vyzkoušet