Dip z makrely

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
409 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
  • 2
    Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
  • 3
    Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
  • 4
    V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
  • 5
    Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.