Dip z makrely
50 min.
Ingredience
- 1kusMakrela uzená
- 250gramůTvaroh tučný
- 1kusČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusCibulka jarní
- 1hrstŘeřicha
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
409 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
- 2Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
- 3Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
- 4V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
- 5Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.