Divočák na česneku
110 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí maso
- 60gramůAnglická slanina
- 14stroužkůČesnek
- 250gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 2kusyCitrony
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme a prošpikujeme na špalíčky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájeným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej, maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme.
- 2Vše z pánve přeložíme na pekáč, přilijeme citrónovou šťávu, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 90 minut. Před ukončením pečení maso potřeme máslem, zalijeme smetanou a dopečeme do měkka.
- 3Upečené maso naporcujeme na úhledné plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.