Divočák na houbách
40 min.
Ingredience
- 60gramůPetržel - nať
- 6lžicOlej olivový
- 10gramůNové koření celé
- 10gramůJalovec
- 5gramůSůl
- 800gramůKančí maso
- 4centilitrySlivovice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVíno červené
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 250gramůHouby nakládané
- 5lžicSmetana 16% (pochoutková)
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme.
- 2Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí.
- 3Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou.
- 4Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout.
- 5Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu.
- 6Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.