Divoká husa se slaninou
140 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 3kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceLibeček
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceCeler - nať
- 1kilogramHusa divoká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
61 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzenou, dobře prosolenou slaninu si nakrájíme na hranolky. Dobře oškubanou a očištěnou divokou husu vykucháme. (Chmýří musíme opálit.) Husu dobře omyjeme, osušíme a celou prošpikujeme slaninou. Osolíme ji zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
- 2Očištěnou cibuli a mrkev pokrájíme na plátky. Omyté snítky petrželové a celerové natě a libečku omyjeme a svážeme.V hlubokém pekáči si rozpálíme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli. Jakmile se cibule začne smažit a mít zlatavou barvu, přidáme mrkev, svazek bylinek, promícháme, na směs položíme husu, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme pod poklicí přibližně 1.5 hodiny. Během té doby husu poléváme vlastním výpekem a obracíme ji, asi v polovině pečení dolijeme vodu.
- 3Měkkou upečenou husu rozporcujeme, bylinky vyjmeme, porce polijeme výpekem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.