Divoká kachna pečená na celeru
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 80gramůJablka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 200mililitrůVíno červené
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť.
- 2Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny.
- 3Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou.
- 4Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.