Divoká kachna pečená na pivu s jablky a bramborami
80 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 500gramůBrambory
- 500gramůMrkev kořen
- 8stroužkůČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 4kusyJalovec
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1,5kilogramyKachna divoká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
74 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablka rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, mrkev očistíme a překrojíme na půlky, česnek necháme vcelku, slaninu nakrájíme na plátky. Bobule jalovce (jalovčinky) rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem a citronovou šťávou.
- 2Kachnu osolíme a vně i uvnitř potřeme máslem s jalovčinkami a necháme několik hodin v chladu. Pekáč vyložíme plátky slaniny, přidáme brambory, mrkev, česnek, čerstvý tymián a vložíme kachnu hřbetem nahoru. Podlijeme polovinou piva a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí.
- 3Zhruba po půl hodině kachnu obrátíme, vlijeme zbylé pivo a dopečeme bez poklice.
- 4Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.