Divoká kachna po rýnsku
95 min.
Ingredience
- 2kusyKachna divoká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSlanina vepřová
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 400gramůHouby čerstvé
- 6gramůPetržel - nať
- 200mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C.
- 2Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 3Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem.
- 4Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.