Divoká kachna s vinnou omáčkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, vykuchanou a omytou divokou kachnu povaříme v osolené vodě asi 30 minut. Vyjmeme a po vychladnutí osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme kmínem, majoránkou a protkneme slaninou.
  • 2
    Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka.
  • 3
    Měkkou kachnu naporcujeme a upravíme na mísu.
  • 4
    Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou šunku a přilijeme víno a brandy. Omáčku chvíli podusíme.
  • 5
    Kachnu podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.