Divoká kachna s vinnou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůŠunka dušená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůSherry brandy
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusKachna divoká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, vykuchanou a omytou divokou kachnu povaříme v osolené vodě asi 30 minut. Vyjmeme a po vychladnutí osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme kmínem, majoránkou a protkneme slaninou.
- 2Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka.
- 3Měkkou kachnu naporcujeme a upravíme na mísu.
- 4Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou šunku a přilijeme víno a brandy. Omáčku chvíli podusíme.
- 5Kachnu podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.