Divoká rýže s jarní zeleninkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky.
  • 2
    Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme.
  • 3
    Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.