Divoká rýže s jarní zeleninkou
60 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 65gramůKarotka
- 80gramůMandle plátky
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůRýže Basmati
- 100gramůRýže černá
- 100gramůHrášek
- 100gramůChřest sterilovaný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky.
- 2Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme.
- 3Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.