Divoký kanec Salmí
110 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 2kilogramyKančí maso
- 0,75litrVíno červené
- 2decilitryMartell cognac
- 1kusCeler bulvový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1kusMrkev kořen
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
- 2Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.