Dobrá pasta z fazolí

160 min.
Polsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.
  • 3
    Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.
  • 4
    Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.