Doktorská šunka
30 min.

Ingredience
- 400gramůŠunka dušená
- 2kusyCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 3decilitryVíno bílé
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 4gramyCukr krupice
- 30mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.
- 2Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.