Domácí bylinková paštika z kuřecích jater
35 min.
Ingredience
- 1,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 250gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 5centilitrůSherry brandy
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaPaštikové koření
- Na ozdobení a zalití
- 4lžícePistácie
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
50 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. Omytá kuřecí játra zbavíme blanek a žilek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme větší cibuli s česnekem. Pokrájíme je nadrobno a zpěníme v pánvi na olivovém oleji. Přidáme játra, celou snítku rozmarýn a za stálého míchání restujeme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty. Musíme dát pozor, aby se zcela nepropekla. Uvnitř musí zůstat růžová.
- 2Poté k játrům přilijeme 5 cl Sherry brandy, zvýšíme teplotu, promícháme a necháme flambovat do doby, až se alkohol vypaří. Celou játrovou směs vyklopíme do mixéru a jemně ji rozmixujeme ((bez rozmarýnu). Doložíme změklé máslo, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, přidáme paštikové koření a paštiku prošleháme.
- 3Rozdělíme do malých misek a dáme do chladničky na 2 hodiny.
- 4Rozpustíme máslo, ale nesmí se škvařit. Vychladlou paštiku v miskách posypeme pistáciemi, zalijeme rozehřátým máslem a odložíme znovu do chladničky zatuhnout (asi 40 minut).
- 5K paštice podáváme čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Domácí bylinková paštika z kuřecích jater
Výborný tip na paštiku 😋🙂