Domácí chléb s olivami pro celiatiky

250 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu a olej, potom přidáme cukr a obě mouky. Nakonec přisypeme lžíci oregána, sušené droždí a burisony.
  • 2
    Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji na program pro pečení chleba. Po několika otáčkách hnětače pekárny otevřeme víko pekárny a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a přidáme je do těsta.
  • 3
    Černé olivy nasekáme nadrobno a přisypeme je do pekárny v okamžiku, kdy skončí hnětací program - asi po 15 minutách chodu pekárny, aby olivy těsto neobarvily a aby se při hnětení olivy nerozdrtily. Potom necháme pekárnu běžet do konce programu. Pečící program trvá asi 120 minut, pak je chléb hotov. Pečený chléb necháme vystydnout
  • 4
    Servírujeme ho jako ostatní pečivo, narájený na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.