Domácí chléb s olivami pro celiatiky
250 min.
Ingredience
- 300gramůSměs Promix UNI komfort
- 100gramůMouka bezlepková Mantler
- 2lžíceOlej olivový
- 350mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 9gramůSůl
- 1lžíceOregano sušené
- 50gramůOlivy černé
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1hrstBurisony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby domácí pekárny nalijeme vodu a olej, potom přidáme cukr a obě mouky. Nakonec přisypeme lžíci oregána, sušené droždí a burisony.
- 2Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji na program pro pečení chleba. Po několika otáčkách hnětače pekárny otevřeme víko pekárny a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a přidáme je do těsta.
- 3Černé olivy nasekáme nadrobno a přisypeme je do pekárny v okamžiku, kdy skončí hnětací program - asi po 15 minutách chodu pekárny, aby olivy těsto neobarvily a aby se při hnětení olivy nerozdrtily. Potom necháme pekárnu běžet do konce programu. Pečící program trvá asi 120 minut, pak je chléb hotov. Pečený chléb necháme vystydnout
- 4Servírujeme ho jako ostatní pečivo, narájený na krajíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.