Domácí chléb s ořechy a zeleninou
100 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 100gramůBrokolice
- 4kusyVejce slepičí
- 1gramMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 35gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaKmín celý
- Na formu
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu důkladně omyjeme, oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Vejce rozklepneme do mísy, vyšleháme mixérem, přidáme rozpuštěné máslo a lžičku cukru. Mouku promícháme se solí, kypřicím práškem a kmínem. Přilijeme máslovoou směs a dál mixujeme. Nakonec přidáme strouhanou zeleninu a nasekané ořechy.
- 2Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, v troubě předehřáté na 220 °C pečeme cca 10 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších cca 60 minut. Hotový chléb necháme vychladnout a uchováme zabalený ve fólii.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.