Domácí chleba s česnekem, nivou a pivem

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě mouky prosejeme, uděláme v nich důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva a vlažnou vodu, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, ocet, olej, přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou kynout. Po hodině do těsta vmícháme prolisovaný česnek a nastrouhanou nivu. Těsto řádně vyhněteme a necháme asi půl hodiny dokynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta utvoříme bochník, potřeme ho slanou vodou, posypeme kmínem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.