Domácí drůbeží paštika s houbami

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
  • 3
    Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
  • 4
    Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.