Domácí drůbeží paštika s houbami
110 min.
Ingredience
- dušené houby
- 200gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel kudrnka
- 250gramůKrůtí maso
- 250gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 75gramůOlivy nakládané
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- 2Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
- 3Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
- 4Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.