Domácí hranolky Ambiente
43 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
100 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
60 mg
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně očistíme kartáčkem, nakrájíme na půlcentimetrové hranolky a dáme namočit nejméně na 2 hodiny do vody s ledem.
- 2Připravíme dvě nádoby na smažení s arašídovým olejem. V první olej rozehřejeme na 120 °C a necháme chvilku odstát. V druhé nádobě olej rozpálíme na 190 °C.
- 3Hranolky vyndáme z vody a před smažením důkladně vysušíme v utěrce. Aby byly hranolky křupavé a uvnitř měkké, musíme je nejprve blanšírovat v oleji zahřátém na 120 °C a poté dosmažit v oleji o teplotě 190 °C.
- 4Hotové je posypeme čerstvě namletou mořskou solí a mletým černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.