Domácí hranolky Ambiente

43 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1001 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
100 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně očistíme kartáčkem, nakrájíme na půlcentimetrové hranolky a dáme namočit nejméně na 2 hodiny do vody s ledem.
  • 2
    Připravíme dvě nádoby na smažení s arašídovým olejem. V první olej rozehřejeme na 120 °C a necháme chvilku odstát. V druhé nádobě olej rozpálíme na 190 °C.
  • 3
    Hranolky vyndáme z vody a před smažením důkladně vysušíme v utěrce. Aby byly hranolky křupavé a uvnitř měkké, musíme je nejprve blanšírovat v oleji zahřátém na 120 °C a poté dosmažit v oleji o teplotě 190 °C.
  • 4
    Hotové je posypeme čerstvě namletou mořskou solí a mletým černým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.