Domácí jehněčí klobásky
55 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí maso
- 250gramůSlanina vepřová
- 250gramůUzené maso vařené
- 500gramůVepřová střeva tenká
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
93 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
313 mg
Cukr
937 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jehněčí maso umeleme, slaninu nadrobno nakrájíme a uzené maso umeleme nebo jemně nasekáme. Promícháme, směs osolíme, okořeníme, ochutíme česnekem a nakonec přilijeme trochu piva. Naplníme do čistých střívek.
- 2Klobásky můžeme udit, vařit nebo opékat.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.