Domácí jitrnice
120 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová hlava
- 1kilogramVepřové koleno
- 0,5kilogramJátra vepřová
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramRohlíky bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 5stroužkůČesnek
- 750gramůVepřové nožičky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1789 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
111 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme.
- 2Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.
- 3Na závěr jitrnice opláchneme studenou vodou, rozprostřeme v jedné vrstvě a nechám v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.