Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně pomleté vepřové plecko dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli velmi drobně pokrájíme a česnek propasírujeme a přidáme k masu. Pod tekoucí vodou opláchneme snítky čerstvé šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a petrželky. Vodu setřepeme, lístky otrháme, všechny bylinky posekáme nadrobno a dáme k masu. Ještě sekanou osolíme, dochutíme bílým pepřem, přidáme 1/2 lžíce strouhanky a směs důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvarujeme 6 menších klobásek.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 170°C. Na válu si rozložíme listové těsto (nejlépe už předválené). Klobásky rozložíme na 1/2 těsta, všechny okraje i mezi klobáskami potřeme rozšlehaným vajíčkem, pak přes klobásky přeložíme druhou stranu těsta. Radýlkem těsto mezi klobáskami rozkrojíme, prstami těsto po okrajích ještě více spojíme a klobásky zabalené "v županu " poklademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Potřeme je zbytkem už rozšlehanými vejci a posypeme římským kmínem. Pečeme je pomalu při 170°c dozlatova přibližně 20 -25 minut.
  • 3
    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.