Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě
55 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 460gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl mořská
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyKmín římský
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jemně pomleté vepřové plecko dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli velmi drobně pokrájíme a česnek propasírujeme a přidáme k masu. Pod tekoucí vodou opláchneme snítky čerstvé šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a petrželky. Vodu setřepeme, lístky otrháme, všechny bylinky posekáme nadrobno a dáme k masu. Ještě sekanou osolíme, dochutíme bílým pepřem, přidáme 1/2 lžíce strouhanky a směs důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvarujeme 6 menších klobásek.
- 2Troubu si předehřejeme na 170°C. Na válu si rozložíme listové těsto (nejlépe už předválené). Klobásky rozložíme na 1/2 těsta, všechny okraje i mezi klobáskami potřeme rozšlehaným vajíčkem, pak přes klobásky přeložíme druhou stranu těsta. Radýlkem těsto mezi klobáskami rozkrojíme, prstami těsto po okrajích ještě více spojíme a klobásky zabalené "v županu " poklademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Potřeme je zbytkem už rozšlehanými vejci a posypeme římským kmínem. Pečeme je pomalu při 170°c dozlatova přibližně 20 -25 minut.
- 3Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.