Domácí knedlíky s houbovým ragú
50 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 500gramůLišky čerstvé
- 3kusyCibule
- 0,5lžíceLibeček
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl mořská
- domácí Crème fraîche
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2lžícePodmáslí kysané 1%
- knedlíky
- 6kusůRohlíky bílé
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Den předem si připravíme domácí "Crème fraîche". Vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak vše zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin odstát.
- 2Druhý den uvaříme knedlíky: do mísy dáme rohlíky, nakrájené na malé kostičky, přidáme k nim vajíčka a mléko, dobře vše promícháme, potépřidáme Maizenu (škrob), drobně pokrájený a omytý kerblík, pepř, muškátový oříšek, sůl (1 lžičku), znovu těsto dobře zpracujeme a necháme odpočinout.
- 3Tvrdé lesní houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky, očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omyjeme snítku libečku a rozkrájíme ho nadrobno.
- 4V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Stálým mícháním ji osmažíme do zlatova, přidáme houby, ochutíme je solí, kmínem, libečkem a vydusíme je z vody. Když se začnou smažit, přimícháme domácí "Crème fraîche" a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- 5Ve druhém hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody se solí (1 lžička). Vypracované těsto na knedlíky dáme na pomoučněný vál, rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme 12 kulatých knedlíků. Pokládáme je do vařící vody a pomalu vaříme vaříme 12 - 15 minut.
- 6Ragů podáváme s rozpůlenými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.