Domácí majonéza Ambiente
20 min.
Ingredience
- 10gramůHořčice
- 250gramůVaječný žloutek slepičí
- 600gramůOlej slunečnicový
- 40gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 10gramůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý celý
- 30gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
154 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Nejméně hodinu předem připravíme suroviny. Jde o to, aby všechny ingredience získaly stejnou teplotu, jinak se nám majonéza při šlehání srazí.
- 2Žloutky (měly by být pasterované), citronovou šťávu, hořčici a omáčku worchestershire smícháme v nerezové misce, osolíme a nameleme černý pepř. Šleháme ve stroji metlou. Když jsou suroviny dokonale promíchané, začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali pomalu.
- 3Když je všechen olej spotřebovaný, měla by být majonéza tak hustá, že obrátíme-li misku dnem vzhůru, zůstane obsah uvnitř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.