Domácí majonéza Ambiente

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
154 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejméně hodinu předem připravíme suroviny. Jde o to, aby všechny ingredience získaly stejnou teplotu, jinak se nám majonéza při šlehání srazí.
  • 2
    Žloutky (měly by být pasterované), citronovou šťávu, hořčici a omáčku worchestershire smícháme v nerezové misce, osolíme a nameleme černý pepř. Šleháme ve stroji metlou. Když jsou suroviny dokonale promíchané, začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali pomalu.
  • 3
    Když je všechen olej spotřebovaný, měla by být majonéza tak hustá, že obrátíme-li misku dnem vzhůru, zůstane obsah uvnitř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.