Domácí majonéza s vínem
5 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 3lžíceHořčice
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaCukr krupice
- 90mililitrůOlej slunečnicový
- 5lžicCitronová šťáva
- 3lžíceOcet malinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
61 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
615 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse do pěny promícháme hořčici, vaječné žloutky, cukr a worcester.
- 2Poté po troškách a za stálého míchání přiléváme olej, majonéza začne mít krémovou konzistenci.
- 3Nakonec přimícháme ocet a citrónovou šťávu, po zhruba 5 minutách míchání dochutíme vínem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.