Domácí mortadela
125 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceVegeta
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 100gramůKapie
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
197 mg
Cukr
319 mg
Postup přípravy
- 1Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.