Domácí nudle tagliatelle s letní omáčkou
36 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mouky uděláme důlek, nalijeme olej, nasypeme sůl a vejce. Vidličkou suroviny rozmícháme, můžeme použít i mixér. Když je polovina mouky zpracovaná, začneme těsto hníst dlaněmi, ne však prsty. Znovu můžeme použít mixér. Hotové těsto přikryjeme, necháme 15 minut odpočinout.
- 2Poté těsto rozdělíme na čtvrtiny a válečkem vyválíme na pomoučněném válu, můžeme použít i strojek na výrobu těstovin. Těstovinové pláty necháme asi 10 minut schnout na utěrce nebo pomoučněném povrchu. Pláty nakrájíme na 5 mm široké proužky, přičemž je sypeme lehce moukou. Nakrájené těstoviny necháme sušit, mezitím připravíme omáčku.
- 3Suroviny na omáčku dobře nakrájíme, zamícháme a necháme přes noc v lednici.
- 4Těstoviny vaříme ve vroucí slané vodě se lžící oleje asi 5 - 6 minut. Necháme okapat, propláchneme horkou vodou, opět necháme okapat. Teplé nudle dáme na mísu, studenou omáčku na ně a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.