Domácí paštika z tresky

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku zbavenou hlavy stáhneme z kůže a zalijeme octem. V 0.5 l vody vaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka asi 30 minut. Zeleninu vyjmeme a ve vývaru uvaříme tresku asi 10 minut a necháme vychladnout.
  • 2
    Do mísy vlijeme 2 dl vývaru a přidáme housku nakrájenou na kostičky, aby vývar trochu nasákla. Mezitím na pánvi osmažíme pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Po vychladnutí přidáme do mísy k housce. Uvařenou tresku zbavíme kostí, roztrháme na menší kusy a přidáme do mísy. Přihodíme ještě mrkev nakrájenou na kostky, vejce a vše rozmixujeme ručním mixérem do hladké hmoty. Přidáme koření, případně trochu krupice na zahuštění a vypracujeme polotuhou hmotu, kterou vložíme do vymazaného pekáčku nebo formy. Můžeme zapéct ve středně vyhřáté troubě 15 minut nebo vaříme v páře.
  • 3
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.