Domácí paštika z tresky
120 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 100gramůSlanina vepřová
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1kusVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůPšeničná krupice
- 50gramůŽemle tuková
- 3gramyZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresku zbavenou hlavy stáhneme z kůže a zalijeme octem. V 0.5 l vody vaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka asi 30 minut. Zeleninu vyjmeme a ve vývaru uvaříme tresku asi 10 minut a necháme vychladnout.
- 2Do mísy vlijeme 2 dl vývaru a přidáme housku nakrájenou na kostičky, aby vývar trochu nasákla. Mezitím na pánvi osmažíme pokrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Po vychladnutí přidáme do mísy k housce. Uvařenou tresku zbavíme kostí, roztrháme na menší kusy a přidáme do mísy. Přihodíme ještě mrkev nakrájenou na kostky, vejce a vše rozmixujeme ručním mixérem do hladké hmoty. Přidáme koření, případně trochu krupice na zahuštění a vypracujeme polotuhou hmotu, kterou vložíme do vymazaného pekáčku nebo formy. Můžeme zapéct ve středně vyhřáté troubě 15 minut nebo vaříme v páře.
- 3Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.