Domácí pečené brambory na česneku

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a neoloupané je pokrájíme na čtvrtky, následně je uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Česnek oloupeme a stroužky česneku utřeme. Uvařené brambory potom opečeme v troubě nebo ve fritovacím hrnci do zlatova. Prosypeme solí a rozmícháme v nich utřený česnek. Takto připravené podáváme buď jako přílohu k různým masům, nebo i samostatně - teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.