Domácí ravioli se špenátem a ricottou
40 min.
Ingredience
- Náplň
- Na potření
- Na vaření
- 3litryVoda pitná
- Omáčka
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 3mililitryVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
49 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme na vál, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj 4 celá vejce. Přilijeme olivový olej a přidáme sůl. Postupně vše rukama spojujeme v těsto a pokud je směs tuhá, přilijeme trochu vody.
- 2Vypracované hladké těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
- 3Příprava náplně: Omytý čerstvý špenát dáme do hrnce s trochou vroucí vody a krátce povaříme. Lístky špenátu potom scedíme a nadrobno nakrájíme.
- 4V misce promícháme ricottu, špenát, 1 celé vejce, nastrouhaný sýr (180g), špetku muškátového oříšku a špetku soli.
- 5Těsto rozdělíme na čtyři díly a poprášíme moukou. Nejlépe ve strojku na těstoviny připravíme čtyři dlouhé, velmi tenké pláty. Na plát těsta pomocí dvou lžiček naneseme kopečky připravené náplně. Těsto kolem náplně potřeme rozšlehaným žloutkem. Přiklopíme druhým plátem těsta a přimáčkneme, aby uvnitř nezůstal vzduch. Tvořítkem na ravioli vykrájíme naplněné čtverečky, které ihned vhazujeme do hrnce s vroucí vodou. Ravioli vaříme 3-5 minut.
- 6Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme několik lístků čerstvé šalvěje. Do pánve vsypeme uvařené ravioli a posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem. Promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.