Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžíceOlej stolní
- 150gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- Omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 220gramůMascarpone
- 35gramůSýr Parmezán
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 3mililitryVoda pitná
- 1gramSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
64 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
- 2Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.
- 3Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.
- 4Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.
- 5Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.