Domácí široké nudle s česnekovým máslem

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
14 g
Cukr
645 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se solí, doprostřed dáme vejce a olej a postupně vařečkou vypracujeme tužší těsto. Těsto pak přendáme na hrubou moukou pomoučenou pracovní plochu a alespoň 5 minut ho rukama hněteme. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Z uleželého těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na široké nudle. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nudle v ní vaříme 2 až 5 minut, aby byly měkké, ale i pevné. Uvařené nudle scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
  • 3
    V misce během vaření nudlí smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Máslovou směs přidáme k těstovinám, vše důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.