Domácí široké nudle s česnekovým máslem
25 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 75gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
14 g
Cukr
645 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se solí, doprostřed dáme vejce a olej a postupně vařečkou vypracujeme tužší těsto. Těsto pak přendáme na hrubou moukou pomoučenou pracovní plochu a alespoň 5 minut ho rukama hněteme. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Z uleželého těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na široké nudle. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nudle v ní vaříme 2 až 5 minut, aby byly měkké, ale i pevné. Uvařené nudle scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
- 3V misce během vaření nudlí smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Máslovou směs přidáme k těstovinám, vše důkladně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.