Domácí sulc

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2922 kcal
Bílkoviny
277 g
Tuky
191 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny.
  • 2
    Maso vyndáme z vody a vývar uschováme.
  • 3
    Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.
  • 4
    Osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
  • 5
    Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 9. 2015
Sulc s petrželkou
Dělávám jak sulc pouze z nožiček, tak někdy přidávám i koleno. Nožičky zaručí dokonalé ztuhnutí, nechávam si všechno u řezníka přeseknout. Zadní koleno je více masité. Z koření ještě přidávám nové koření. Zkusila jsem podle tohoto receptu přidat cibuli a petrželku k masu před ztuhnutím, ale zůstanu u klasiky, nechat ztuhnout jen tak a když, tak cibuli i petrželku přidat až na talíři. Někomu to může takto chutnat, na řezu je to i barevnější, takže recept nehaním😉