Domácí vaječné ravioli plněné špenátem a sýrem

44 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
853 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.
  • 2
    Mražený špenát dáme do mísy a necháme ho rozpustit. Slijeme z něj přebytečnou vodu, přidáme k němu sýr Riccotu (nebo Lučinu), nastrouhaný sýr (Gran Moravia), žloutek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou bazalku, muškátový oříšek, máslo a směs dobře promícháme. Měla by mít krémovou konzistenci.
  • 3
    Těsto vyválíme na mírně pomoučeném vále válečkem na 2 pruhy silné asi 2-4 mm, široké 8-10 cm. Na jeden (spodní) pruh těsta poklademe lžičkou špenátovou náplň tak, že kopečky náplně budou od sebe asi 2-3 cm daleko. okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a potřeme i mezery mezi náplní. Přiložíme druhý pruh těsta, prsty všechny okraje k sobě přitiskneme (zároveň vytlačíme přebytečný vzduch) a rádýlkem nakrájíme čtverečky -ravioly. Po odkrojení okraje znovu přitiskneme.
  • 4
    Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme dorůžova.
  • 5
    V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli. Ravioly vkládáme do vroucí vody a vaříme je asi 3-4 minuty. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, na talířích je polijeme usmaženou cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.