Domácí zvěřinová paštika
50 min.
Ingredience
- 200gramůKančí maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 200gramůSádlo syrové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 3kusyBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 500gramůJátra kuřecí
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
600 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky. Totéž uděláme s masem z divočáka. Na pánvi rozpálíme sádlo, maso i játra opečeme, do pánve přidáme sůl, pepř, slaninu, nahrubo pokrájenou cibuli a prolisujeme česnek. Vše ještě chvíli smažíme.
- 2Přidáme víno, zakryjeme pokličkou, dvě minutky podusíme. Vše necháme vychladnout, vložíme do mlýnku či mixeru a zpracujeme. Připravíme formu na paštiku, vymažeme ji sádlem a vyplníme hmotou z mlýnku. Necháme přes noc odležet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.