Dort s višněmi a mandlemi
75 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 115gramůČokoláda na vaření
- 125gramůMandle
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 42gramůVišně
- 1lžíceTresť rumová
- 50gramůČokoláda hořká
- Na krém
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaVinný kámen
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V misce šlehacími metlami ušleháme máslo do pěny. K pěně potom přidáváme moučkový a vanilkový cukr, rumovou esenci a špetku soli. Rozklepneme vejce a postupně jedno po druhém přidáváme k pěně a zašleháváme. Do mísy připravíme mouku s práškem do pečiva a zamícháme je do máslové pěny.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a přilijeme do těsta. Umeleme mandle, přisypeme je a také zašleháme.
- 3Nachystáme dortovou formu o průměru 26 centimetrů, vymažeme ji tukem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Višně omyjeme, osušíme, vypeckujeme a rozvrstvíme na těsto tak, aby z každé strany zbyl asi 1 centimetr široký těstový okraj.
- 4Předehřejeme troubu na 180 °C. Dort pečeme 45 minut. Vytáhneme hotový dort z trouby a posypeme zbylými 2 lžícemi moučkového cukru.
- 5Připravíme krém: Do misky vlijeme smetanu, vložíme kukuřičný škrob, vinný kámen a šleháme, dokud není hustá a tuhá. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na dort. Nakonec nastrouháme hořkou čokoládu a dort s ní posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.