Dortíčky s uzeným lososem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
994 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, šest formiček (průměr 10 cm) vytřeme 15 g rozpuštěného másla, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Vychlazené máslo (60 g) nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy se 120 g prosáté mouky (zbylou mouku odložíme na posyání válu) a solí. Uděláme žmolenku, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 30 minut odpočinout.
  • 3
    V mezičase připravíme náplň. Ve 25 lžících mléka rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko dáme do kastrolu vařit, do vroucího mléka vlijeme rozpuštěný Solamyl a na mírném plameni za stálého míchání necháme minutu vařit. Směs necháme za občasného míchání vychladnout.
  • 4
    Filé z uzeného lososa nakrájíme na kostky, oprané a okapané bylinky drobně nasekáme. Rozmíchané žloutky spolu s lososem a bylinkami vmícháme do vychladlého mléka se Solamylem, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a dobře promícháme.
  • 5
    Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, vykrájíme kolečka, jimiž vyložíme vymaštěné formičky. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme kolečkem z pečicího papíru a dno vyložíme sušeným hrachem.
  • 6
    Dortíčky v předehřáté troubě pečeme 10 minut, poté odstraníme hrách a papír a pečeme dalších 5 minut.
  • 7
    Upečené dortíčky necháme vychladnout a vyjmeme z formiček.
  • 8
    Do lososové náplně lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 9
    Dortíčky rozložíme na plechu, naplníme lososovou náplní a asi 15 minut zapékáme.
  • 10
    Dortíčky podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.