Dortíčky s uzeným lososem
75 min.
Ingredience
- Na náplň
- 25gramůSolamyl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 200gramůLosos uzený
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- Na těsto
- 0,5špetkaSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceHrách loupaný
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
994 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, šest formiček (průměr 10 cm) vytřeme 15 g rozpuštěného másla, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Vychlazené máslo (60 g) nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy se 120 g prosáté mouky (zbylou mouku odložíme na posyání válu) a solí. Uděláme žmolenku, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 30 minut odpočinout.
- 3V mezičase připravíme náplň. Ve 25 lžících mléka rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko dáme do kastrolu vařit, do vroucího mléka vlijeme rozpuštěný Solamyl a na mírném plameni za stálého míchání necháme minutu vařit. Směs necháme za občasného míchání vychladnout.
- 4Filé z uzeného lososa nakrájíme na kostky, oprané a okapané bylinky drobně nasekáme. Rozmíchané žloutky spolu s lososem a bylinkami vmícháme do vychladlého mléka se Solamylem, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a dobře promícháme.
- 5Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku, vykrájíme kolečka, jimiž vyložíme vymaštěné formičky. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme kolečkem z pečicího papíru a dno vyložíme sušeným hrachem.
- 6Dortíčky v předehřáté troubě pečeme 10 minut, poté odstraníme hrách a papír a pečeme dalších 5 minut.
- 7Upečené dortíčky necháme vychladnout a vyjmeme z formiček.
- 8Do lososové náplně lehce vmícháme sníh z bílků.
- 9Dortíčky rozložíme na plechu, naplníme lososovou náplní a asi 15 minut zapékáme.
- 10Dortíčky podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.