Dortíčky z filo těsta
30 min.
Ingredience
- 10plátků Těsto filo
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMandle
- Na náplň
- 4kusyBroskve
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůOstružiny
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 120gramůSmetana kysaná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Mandle umeleme, zralé broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví nakrájíme na tenké plátečky a zakapeme citronovu šťávou. Ostružiny opláchneme a necháme okapat.
- 2Na vál rozložíme opatrně plát těsta, lehce potřeme rozpuštěným máslem, položíme další 4 pláty těsta a každý rovněž potřeme máslem. Na povrchu si vyznačíme dva kruhy o průměru asi 12-13 cm a nožem vyřízneme skrze všechny vrstvy kolečka. Totéž uděláme s dalšími pěti pláty těsta. Vzniknou nám 4 dortíčky. Všechny posypeme mletými mandlemi. Poté je ozdobně poklademe plátky broskví, poklademe ostružinami a zasypeme cukrem smíchaným s vanilkou.
- 3Dortíky pečeme v předehřáté troubě zhruba čtvrt hodiny. Ještě teplé podáváme s kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.