Dortíčky z filo těsta

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Mandle umeleme, zralé broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví nakrájíme na tenké plátečky a zakapeme citronovu šťávou. Ostružiny opláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Na vál rozložíme opatrně plát těsta, lehce potřeme rozpuštěným máslem, položíme další 4 pláty těsta a každý rovněž potřeme máslem. Na povrchu si vyznačíme dva kruhy o průměru asi 12-13 cm a nožem vyřízneme skrze všechny vrstvy kolečka. Totéž uděláme s dalšími pěti pláty těsta. Vzniknou nám 4 dortíčky. Všechny posypeme mletými mandlemi. Poté je ozdobně poklademe plátky broskví, poklademe ostružinami a zasypeme cukrem smíchaným s vanilkou.
  • 3
    Dortíky pečeme v předehřáté troubě zhruba čtvrt hodiny. Ještě teplé podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.