Doubravické úšelo

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1286 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
98 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
215 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
  • 3
    Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.