Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou
155 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyVepřová kýta
- 5decilitrůMasový vývar
- 3kusyCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1,5lžičkyPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 10stroužkůČesnek
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůJalovec
- 2kilogramyZelí kysané
- 1,2decilitrySlivovice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme vepřové maso bez kosti a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme cibule a drobně je pokrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme maso, sůl, pepř, celý jalovec, znovu promícháme a krátce, asi 1-2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme 60 minut.
- 3Poté doložíme k masu 2 kg kysaného zelí, promícháme a dusíme dalších 30 minut.
- 4Mezitím očistíme a utřeme se solí 8-10 stroužků česneku, přimícháme do zelí, přidáme 1 dl pálenky (např. slivovice, jalovice), promícháme, případně dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.