Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou

155 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme vepřové maso bez kosti a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme cibule a drobně je pokrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme maso, sůl, pepř, celý jalovec, znovu promícháme a krátce, asi 1-2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme 60 minut.
  • 3
    Poté doložíme k masu 2 kg kysaného zelí, promícháme a dusíme dalších 30 minut.
  • 4
    Mezitím očistíme a utřeme se solí 8-10 stroužků česneku, přimícháme do zelí, přidáme 1 dl pálenky (např. slivovice, jalovice), promícháme, případně dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.