Dresing na salát Caesar Ambiente
20 min.
Ingredience
- 300gramůVaječný žloutek slepičí
- 440gramůOlej olivový
- 60gramůAnčovička - filety
- 80gramůHořčice Dijonská
- 80gramůOcet vinný
- 20gramůČesnek
- 20gramůCukr třtinový
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
175 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.
- 2V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.