Dresink s koktejlovými rajčaty a balsamicovým octem podle Ramsaye
22 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 1lžíceBalsamico ocet
- 0,5lžičkaBazalka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
785 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dobře rozmixujeme téměř přezrálá koktejlová rajčata s balsamicovým octem a třemi malými lístky bazalky, přes síto prolisujeme do rendlíku a odkryté vaříme, až se objem tekutiny zmenší na polovinu. Vlijeme šlehačku, 1-2 minuty povaříme a pak postupně všleháme změklé máslo. Dresink znovu prolisujeme sítem, podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně také osladíme a uložíme do tepla.
- 2Dresink je nutno spotřebovat ihned po přípravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.